Бългаарският шампион Лудогорец изживя най-тежката си европейска вечер и допусна най-тежкото поражение

...
Бългаарският шампион Лудогорец изживя най-тежката си европейска вечер и допусна най-тежкото поражение
Коментари Харесай

Исторически погром донесе най-тежката загуба в историята на Лудогорец

Бългаарският шампион Лудогорец  изживя най-тежката си европейска вечер и позволи най-тежкото проваляне в историята си, най-малко откогато тимът е част от елита на българския футбол. С концепцията да се бори за тъждество и даже победа против Еспаньол в Барселона отпътуваха момчетата на Станислав Генчев, само че изиграха отблъскващ дуел и изгубиха с 6:0 от закъсалия испански отбор в мач от 4-ия кръг в Лига Европа. 
Рано-рано в мача " орлите " изостанаха в резултата, като още в 4` Мелендо вкара за 1:0, а в 11` Форстър си изпроси малоумен жълт картон, откакто остави нападателят на Еспаньол да му отнеме топката, а по-късно го фаулира, до момента в който се откъсваше самичък против вратаря. В 18` Луис Лопес удвои, а абсолютния завършек на дуела пристигна в 33`. Кампусано стреля от отдалеченост, Горалски игра с ръка и се стигна до дузпа, а и втори жълт картон за поляка - Лудогорец с 9 души и с 3 гола пасив, откакто Варгас беш прецизен - 3:0 до почивката. 
През второто полувреме Еспаньол не играеше в положително движение, само че нямаше по какъв начин да не вкара нови попадения. Те бяха дело на Кампусано, Педроса и голмайстора в шампионата Ферейра, който се разписа единствено няколко минути откакто се появи в игра - 6:0. 
Футболситите на домакините можеха да бият с двуцифрен резултат, само че на два пъти удариха гредите зад Пламен Илиев, а самият вратар направи няколко изумителни спасявания, с които единствен заслужава позитивна оценка за изявите си. За статистиката ще останат 25 удара в интерес на Еспаньол, от които 12 бяха точни. Лудогорец не съумя да насочи нито един удар по посока на вратата, защитавана от Диего Лопес. Това беше и най-тежката загуба в Европа за Лудогорец, който се е изправял против надалеч по-добри тимове, само че неналичието на дисциплинираност при започване на дуела несъмнено унищожи каквито и да било шансове, които имаха първенците. 
Все отново има и положителна нотка за българския отбор след кръга в Лига Европа. Ференцварош и ЦСКА Москва направиха нулево реми в Унгария, което остави Лудогорец на второ място в класирането с 6 точки. Ференцварош е с 5 на 3-ото място и при триумф в директния дуел против унгарците в Разград (в 6-ия кръг), " орлите " ще продължат напред. 
Всичко по-интересно след Еспаньол - Лудогорец четете в SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР